Hundmöteskurs i Sandviken

Jo, i tisdags var jag med matte i stadsparken i Sandviken. Men låt mig berätta från början.
Dagen började som alltid… matte åkte med mig till Lena och Daphne där jag skulle tillbringa dagen. Och det var jättebra för jag fick sova mycket. Ni vet, jag är sååå fruktansvärd trött senaste tiden. Det är för att jag är gravid fast matte säger att jag bara inbilla mig det och att jag bara är skendräktig. Hur korkat tror hon att jag är? Att jag inbilla mig att jag är med barn? Hallå?

Men hur som… jag var iaf förvånad när hon hämtade mig jättetidigt…. det var fortfarande ljust ute men hon brukar ju komma först när det är riktigt mörk. Jag var förvirrad!
Sen åkte vi alltså iväg och så svängde hon åt fel håll! jag försökte uppmärksamma henne genom att stå upp och slicka henne örat men hon bara skrek att jag skulle sätta mig. Ja, då så, tänkte jag… då får du åka fel matte… och så satte jag mig och undrade när hon skulle upptäcka hennes fel. Men… hon åkte och åkte och det var ganska många bilar ute på vägen för det var rusningstiden.

Och så svängde hon in mot stadsparken och parkerade. Ok, tänkte jag, då ska vi nog promenera en sväng… fast det var inte alls roligt väder. Det snöade lätt och blött och det blåste… usch… det var inte alls mysig. Å andra sidan var det bajsdags så det var ju bra att vi stannade. Vi gick alltså en runda runt stadsparken och mötte två andra hundar. Fast när jag tittade på matte då fick jag ju skinkost och jag beslutade att skinkosten var viktigare än att titta på hundarna. Matte var jättenöjd då så jag har nog tagit rätt beslut.

Sen gick vi tillbaka till bilen och jag fick hoppa i… men matte stängde dörren och gick bort! Jag blev lite oroligt… men bara lite. Nuförtiden är jag ju redan van att matte lämna mig i bilen i några minuter. Alltså la jag mig på baksätet och dåsade lite.

Efter en kort stund kom matte och öppnade dörren och jag blev så glad att jag snarast ville hoppa ur bilen. Där sträckte jag mig först ordentligt och väntade på matte. Hon brukar ju allllltid vara så långsamt! Vi började promenera och då upptäckte jag de andra hundarna. Tre stycken var det… en bordercollie, en mexikansk nakenhund som såg lite roligt ut eftersom han hade en overall på sig. Det var svårt att inte skratta men å andra sidan… i Mexiko är det ju varmt och soligt och i Sandviken kallt, blött och blåsigt. Undrar bara varför han flyttade hit? Men hur som helst… det fanns även Chippen som var i min vardagslydnadsklass i höstas. Men han hade blivit stort och nästan vuxen. När jag såg honom sist var han ju nästan en bebis. Nu är han tonårig och vad fräck han var!!! Han ville nosa på mig hela tiden! Fast, det ville jag ju också men jag visste ju att jag inte fick. Och .. nåja … sorry Chippen, men skinkosten var dock bättre alternativet. Du är helt enkelt för ung för mig!

Då gick vi alltså och promenerade förbi varandra flera gånger men vi fick inte hälsa på. Det var lite svårt men när jag fattade att vi inte skulle ha en lekstund, och att jag skulle få min älskade skinkost var det lättare att motstå. Sen gjorde vi flera rundar genom stadsparken för att möte andra hundar och det var tre stycken som vi inte fick hälsa på. Jag brydde mig inte så mycket om de för jag tyckte att skinkosten var mer intressant. Mot slutet blev det dock lite tråkigt och jag blev riktigt hungrig… skinkosten är ju gott men man blir inte mätt. Jag längtade efter en varmt och torrt plats och började bli lite småstökig. Som tur var, avslutade vi hundmöteskurs kort därefter och jag fick äntligen hoppa tillbaka till den varma bilen. Fast matte pratade i timmar med lärarinnan Matilda därute och jag väntade och väntade. Det var tråkigt. Äntligen kom matte men först måste hon byta skor, skrapa is från vindrutan osv… har jag redan nämnt att hon brukar vara långsamt?

När vi äntligen var hemma, fick jag mat och fick borsta tänderna med en dentastix och sen gick jag strax till sängs för jag var sååå himla trött.

img_0286

Kategorien: Hundkurs | Schlagwörter: , , , | Hinterlasse einen Kommentar

Beitragsnavigation

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

Bloggen auf WordPress.com.

%d Bloggern gefällt das: