Vilken helg!

Det började med en riktig skönt promenad i lördags. Vi alla tre: matte, husse och jag.
Vi promenerade till dansbanen och även vidare längs vägen och vädret var helt underbart. Det var blå himmel och bara några få moln och det var varmt. Vägen var dock isig och matte och husse fick kämpa för att inte ramla … men de klarade sig. 😉

CIMG2610

CIMG2622

CIMG2624

CIMG2631

CIMG2643

CIMG2645

Jag fick gå på lång linjan och vid dansbanan tog matte även av kopplet. Först tänkte jag ju att sticka iväg och njuta av friheten men sen upptäckte jag godiset i mattes hand och ändrade mig. Jag skulle först ta godiset och sen sticka iväg. Men sen gjorde hon så många roliga saker att jag helt glömde bort att springa bort. Att det kan hända mig? Helt otroligt!

Vi lekte med bollen, jag fick balansera på en bänk, vi lekte dragkamp och så turade matte och husse om med att inkalla mig och när jag kom fick jag godis. Varför skulle jag då springa bort?

Efter en stund ville de fortsätta längs vägen och då blev jag uppkopplat igen men jag ville inte gå vidare än…då gjorde jag roliga saker och så stannade de och tittade på mig och skrattade. Det tycker jag om, när matte och hussa skratta åt mig! Och så fick jag ju även godis för den lilla föreställningen jag bjudit på.

Men sen fortsatte vi ändå och titta här… sakta, sakta kommer våren och snön försvinner.

CIMG2651

CIMG2652

CIMG2653

CIMG2654

Efter promenaden var vi en liten stund ute i trädgården och lekte med rosa pipbollen och så blev det lite klickerträning. När matte tog klickern ur jackfickan började jag på en gång att göra saker som jag kom ihåg från höstas där vi tränade lite, t.ex. att beröra basketbollen med tassen, gå baklänges (fast det har vi börjat med några dagar sen) eller att hämta pipbollen.

CIMG2668
Sen mindes jag även att jag skulle ställa mig med alla fyra tassar på stenen som ligger ovanför brunnen och så fick jag även en klick och godis för detta. Kul, va?

Men sen gick vi in och jag dåsade lite gran. Lite senare gick matte och husse bort men jag tänkte bara att det är bra, för då skulle jag kunna sova ostörd.

Men… matte utnyttade situationen och var otrogen mot mig! igen!

Fast på riktig den här gången… inte bara på internet som tidigare!

Och det värsta är…

Det var med…

med…

med en katt!!!

Detta är den falska odjur som vill sno MIN matte:

IMG_4576

IMG_4578

IMG_4579

IMG_4583
Men matte har fått straffet hon förtjänar; hon är nämligen allergisk mot katter och en öga svällde upp!

IMG_4585

Medans matte och husse var borta var grannen Krister ute med mig två gånger men det blåste så fruktansvärd att jag bara kissade snabbt och sen ville jag bara in igen… i huset kände jag mig säkert. Matte och husse kom hem jätte sent! Det var då redan nästa dag fast det var mitt i natten!

Dagen efter funderade jag länge vad mattes otrogenhet skulle få för konsekvenser… jag kunde inte ens titta på matte för jag var så besviken på henne.

CIMG2690

CIMG2695

Runt lunchtid kunde jag iaf komma över besvikelsen lite gran och gjorde en lång promenad med matte och husse. På grund av det som hände dagen innan skulle jag aldrid säga det till matte men det var verkligen en superfint promenad.

CIMG2697

CIMG2698

CIMG2705

Vi kom förbi gården där får skrek lite gran …

Och så fanns det en skridskobanan mitt i skogen men det var inget problem för mig eftersom jag redan kan åka skridskor.

Men det bästa hände när vi var på vägen tillbaka… då stötte vi nämligen på Liam som är en snart 2årig Schäferblandning som jag känner sedan han var liten. Fast vi träffas inte särskild ofta, bara några få gånger om året. Men i söndags var det dags igen och så lekte vi jättelänge med varandra.

 

En gång var han lite fräck men annars kom vi superbra överens.

Och sen var jag trött på riktig… först en 2,5 timmars promenad och sen Liam… det var nästan för mycket för mig. Jag sov tills det var matdags.

Och.. en sak till.

Jag tror jag kommer att förlåta matte… ni vet den där saken med katten!

För… jag gillar jag också andra människor, t.ex. Lena och Krister, eller Matilda och Steffi. Då är det ju rättvis att matte också får tycker om andra djur, eller hur?

Fast… måste det vara en katt???

Kategorien: Lek och spel, Mitt Liv | Schlagwörter: , , , , , | Hinterlasse einen Kommentar

Beitragsnavigation

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

Bloggen auf WordPress.com.

%d Bloggern gefällt das: